6 manieren om je diamant groter te laten lijken

6 manieren om je diamant groter te laten lijken

Big, bigger, best? Ben je gek op de schittering van diamant en kan voor jou een diamant niet groot genoeg zijn? Of ben je op zoek naar verlovingsring met een zo groot mogelijke diamant (voor een optimale prijs)? Wij tippen je graag hoe je een diamant zo groot mogelijk kan laten lijken.

1.  Voeg een halo toe

Een rij smalle diamanten gezet rondom een grotere diamanten noemen we een halo, of in het Nederlands ook wel entourage zetting. Met deze manier van zetten creëer je automatisch de illusie dat de middelste diamant groter lijkt. Een halo kan om een ronde diamant (briljant) gezet worden, maar ook om andere diamantvormen zoals een peer diamant of een emerald diamant.
 

2. Sprankelend middelpunt

Voor het groter laten lijken van je diamant is ook het ontwerp van de gouden ring van belang. Bij smallere ringen, lijkt de diamant groter dan bij bredere ringen. Een scheen die taps toe loopt, zorgt er bovendien voor dat alle aandacht naar de diamant wordt getrokken.
Bekijk onze Olivia ring eens als je op zoek bent naar een solitaire met een smalle gouden scheen.

3. Ga voor lab grown diamant

Dit is eigenlijk een no brainer, maar dankzij het prijsvoordeel van lab grown diamant ten opzichte van natuurlijk gemijnde diamant, is een grotere diamant opeens een stuk vriendelijker voor de portemonnee. Lab grown diamanten en natuurlijke diamanten hebben exact dezelfde samenstelling, het enige verschil is de bron van herkomst. Wist je dat lab grown diamanten een prijsvoordeel van 20-60% hebben wanneer je ze met gemijnde diamant vergelijkt? Ontdek snel onze complete collectie met lab grown diamanten sieraden.


4. Diamonds on the side

Kies je voor een ring waarbij ook diamanten in de scheen zijn gezet, dan geeft dit je ring meer schittering en zal ook je middensteen groter ogen. Dit geldt vooral bij ringen met een smalle scheen vol diamant, zoals bijvoorbeeld onze  ring Mary.
 

5. Fancy diamonds

Ze klinken niet alleen chique, maar de meeste fancy cut diamonds hebben bovendien als grotere voordeel dat ze groter ogen dan de bekende ronde diamant (briljant). Ronde diamanten zijn het meest bekend en dus wereldwijd ook het meest populair. De grote vraag naar briljant zorg daardoor voor een hogere prijs per carat (diamantgewicht). Fancy cut diamant, de verzamelnaam voor alle andere diamantvormen, zijn daarom een interessant alternatief. Bovendien zorgen langwerpige diamantvormen als ovale, emerald en markies diamant ervoor dat de diamant groter lijkt. Ontdek meer over de verschillende diamantvormen en kies jouw favoriet.

 

 6. Poetsen maar!

Heb je het perfecte diamanten sieraad gevonden en wil je dat jouw diamanten blijven stralen, dan is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. De diamant zelf zal zijn schittering nooit verliezen, maar er kan zich wel vuil ophopen in de zetting van je sieraad. Hierdoor straalt je diamant minder en zal hij kleiner lijken. Breng je sieraad daarom eens per jaar naar jouw Aurore dealer voor een goede onderhoudsbeurt. Niet alleen kan je zo je sieraad laten reinigen, maar tegelijk de diamantzettingen laten nalopen. Zo zorg je voor optimaal draagplezier!