Duurzame verlovingsring

- Next generation gold -

Gerecycled goud

Om ook de next generation van juwelen te laten genieten, kiezen wij voor materialen met een betere impact op het milieu. De sieraden van Aurore worden zodoende hoofdzakelijk van 18 karaat gerecycled goud gemaakt. Een warm, tijdloos en sterk edelmetaal.

Puur metaal. 100% goud.

Een gouden keuze

Het mijnen van goud kan een behoorlijk vernietigende impact op het milieu hebben. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen willen wij bijdragen aan een verminderde vraag naar nieuw gemijnde metalen en werken wij met onze leveranciers samen om bestaande edelmetalen een nieuw leven geven.

De kleur van goud

De sieraden van Aurore worden gemaakt van 18 karaat goud, maar wat betekent dat precies? Goud in zijn pure vorm is 24 karaat goud. Het gebruik hiervan is echter beperkt, omdat het pure goud zacht van aard is en zodoende tijdens het dragen te snel zal beschadigen. Er worden daarom andere metalen, zoals palladium en koper, toegevoegd aan het pure goud en er ontstaat een zogenaamde legering. Het is hierdoor ook mogelijk om goud met een andere kleur te creëren. Het gehalte van het goud in zo'n legering wordt aangegeven in karaat in 24 delen. 24 karaat is dus 100% puur goud, 18 karaat is 75% goud en 14 karaat 58,5%. In Nederland worden sieraden standaard gemaakt van 14 karaat goud. De sieraden van Aurore zijn gemaakt van 18 karaat goud een hoger goudgehalte met een luxere en warmere uitstraling.

Geelgoud

De natuurlijke kleur van het edelmetaal en in Nederland nog altijd de meest gevraagde goudkleur. Om het materiaal sterker te maken en een warme uitstraling te geven bevat de legering naast goud een kleine hoeveelheid zilver en koper. Diamantzettingen worden bij geelgouden sieraden vaak gemaakt van witgoud, hierdoor zullen de diamanten helderder schitteren. Uiteraard is het ook mogelijk om een ring helemaal in geelgoud te maken.

Geel- en witgoud gaan perfect samen en dit is dan ook een vaak geziene combinatie.

Witgoud

De stralende, koele gloed van witgoud laat diamanten perfect uitkomen. Witgoud wordt daarom veel gebruikt voor rijringen met veel diamant en diamantzettingen, maar wordt ook steeds meer gevraagd voor solitairringen. De legering bestaat hoofdzakelijk uit goud, met palladium en zilver als toevoeging. Om de helderwitte uitstraling te krijgen, worden onze ringen afgewerkt met een rhodiumlaag. Nadeel is dat deze laag door het dragen geleidelijk kan verdwijnen en er een geelgouden gloed (originele goudkleur) terugkeert. Ringen kunnen altijd opnieuw gerhodineerd worden.

Aurore rosegouden ringen

Roségoud

Ook wel roodgoud genoemd en vooral in de afgelopen jaren een veelgevraagde goudkleur. Roségoud heeft een legering van goud, koper en zilver en is hierdoor het meest sterke van de drie goudkleuren. De hoeveelheid koper bepaalt bovendien of het materiaal een meer rode of zachtroze uitstraling heeft.

Je kunt deze goudkleur mooi combineren met witgoud, maar minder goed met geelgoud.

Ontdek de collectie Aurore Sieraden bij de juwelier

- Take care -

Verzorg je gouden sieraden

Goud is een natuurlijk materiaal en om er zo lang mogelijk optimaal van te genieten kun je het beste rekening houden met een aantal dingen. Chloor en andere sterke chemicaliën kunnen je gouden sieraden aantasten, wees hier dus voorzichtig mee. Daarnaast is het slim om je gouden sieraden af te doen tijdens sporten of zwaar fysiek werk. Berg je sieraden wanneer ze niet gedragen worden op in een sieradendoos. Door voorzichtig met je sieraden om te gaan, zullen ze langer blijven stralen.