sieraden met lab grown diamant

- 100% diamant -

Lab grown diamonds

Echte diamant, maar gemijnd in een laboratorium boven de grond in plaats van diep onder de aardkorst. Optisch, kwalitatief, esthetisch en qua (chemische) eigenschappen zijn diamanten uit een mijn of uit een laboratorium exact gelijk. De herkomst maakt in dat opzicht dus niets uit, maar met laboratorium diamant kiezen wij voor een ecologisch en ethisch verbeterd proces.

Wonder van...

Ze worden ook wel 'Man Made Diamonds' genoemd en precies dat is het grote verschil tussen een laboratorium diamant en een natuurlijke diamant; de één een wonder der natuur, het ander een wonder van de menselijke intelligentie. Fysiek, chemisch en optisch zijn beide diamanten exact aan elkaar gelijk. Het is onmogelijk om het verschil te zien tussen een natuurlijke en een lab-grown diamant, met het blote oog, de loep noch de microscoop. Vanuit ecologisch en ethisch oogpunt heeft de lab diamant echter een grote meerwaarde. Samen met onze partners werken wij zo aan het creëren van verantwoorde juwelen.

Net als bij natuurlijke diamanten is er veel kwaliteitsverschil tussen verschillende lab diamanten en zijn er vele facetten die ze laten schitteren. Zo zijn de 4 C's een belangrijke graadmeter in het bepalen van de kwaliteit van de diamant. Deze worden getoetst door erkende geologische instellingen als IGI. Voor onze collectie selecteren wij enkel hoogstaande diamanten met een minimale kwaliteit van GH/SI. Bovendien worden onze diamanten sieraden standaard geleverd met een juweelcertificaat en bevatten onze diamanten een speciale laserkeuring op de rondist. Zo kunnen wij de kwaliteit van onze juwelen blijven waarborgen.

- Werken met het beste -

De beroemde 4 c's

Cut
De 'cut' vertelt ons hoe de facetten in een diamant geslepen zijn. Een belangrijke graadmeter, want een slecht geslepen steen toont weinig leven, is donker en schittert niet. 

Carat
Waarschijnlijk de meest bekende van de vier, maar zeker niet belangrijker dan de andere drie. Het aantal caraat toont ons het diamantgewicht, maar voor een mooie diamant is groot zeker niet altijd beter.

Clarity
Clarity zegt iets over de helderheid van een diamant en de eventuele aanwezigheid van insluitsels. Het aantal imperfecties, hun positie en grootte bepalen uiteindelijk de graad. Over het algemeen geldt: Hoe minder insluitsels, hoe zeldzamer en kostbaarder de diamant.

Colour
Op een schaal van D tot Z wordt de kleur, of beter gezegd het ontbreken hiervan, aangegeven. Hierbij is een witte steen D het meest zeldzaam.

Uniek

Iedere diamant is een one-of-a-kind exemplaar, dit geldt ook voor lab diamanten.

Gevormd vanuit een zaadje, groeit iedere diamant in zijn eigen vorm, met een uniek patroon van natuurlijke insluitsels.

Bepaal de juiste ringmaat

Echt

De nummer één vraag die wij krijgen is
'Zijn lab diamanten echt?'.
Het antwoord hierop is simpel: JA.

Of een diamant nu diep in de aarde of in een lab ontstaat, ze zijn beide echt. Ze hebben exact dezelfde optische, chemische en fysieke eigenschappen.

Verlovingsringen Katwijk

Verantwoord

Onze drijfveer voor het werken met lab diamanten is de mogelijkheid om de menselijke en ecologische tol die het mijnen van diamanten met zich meebrengt te vermijden. 

Met lab diamanten kiezen wij voor een duurzame en toekomstbestendige grondstof.

Beste kwaliteit lab grown diamant

- Erkend en gecertificeerd -

Diamant selectie

Het gebruik van lab diamanten in sieraden is relatief nieuw en er is hierover nog onwetendheid onder consumenten. Het is daarom dat wereldwijd erkende geologisch instituten, zoals het IGI, ook lab diamanten van officiële certificaten van echtheid voorziet, net als bij natuurlijke diamanten.

Zo worden ook onze diamanten getoetst op verschillende facetten, zodat u verzekerd bent van een echte (lab) diamant die aan hoge kwaliteitseisen voldoet.

"Lab-created diamonds are not fakes. They’re not cubic zirconias. They have all the same physical and chemical properties of a mined diamond."

- Stephen ­Morisseau, woordvoerder van het Gemological Institute of America, een internationale nonprofit organisatie voor het graderen van diamanten.

- Vanuit een diamantzaadje -

Het ontstaan van lab diamant

Voor het maken van laboratorium diamanten worden de omstandigheden van de natuur nagebootst. Een koolstofzaadje wordt blootgesteld aan hoge druk en temperatuur, waardoor het binnen enkele weken tot een ruwe diamant uitgroeit.
Hierna doorloopt deze diamant exact dezelfde stappen als een natuurlijke diamant en wordt deze beoordeeld op kwaliteit, geslepen, gecertificeerd en verwerkt in een juweel. 

Shop nu ringen met lab grown diamant

View all