Populairste verlovingsringen

Populairste verlovingsringen

Ben je van plan je vriendin te vragen om samen oud te worden? Dan mag de perfecte verlovingsring natuurlijk niet ontbreken. Dit oneindige symbool van liefde zal jullie voor altijd aan dit bijzondere moment blijven herinneren. Maar hoe kies je nu de mooiste aanzoeksring voor haar? Ontdek hier de populairste verlovingsringen gemaakt met duurzame lab grown diamanten.
 

1. Solitair verlovingsring

De solitair ring is wereldwijd al jarenlang de meest populaire verlovingsring. Zoals de naam al verklapt heeft een solitair ring één enkele diamant. De zetting van deze klassieke ring kan verschillen, bekende zettingen zijn de vierpoots- en zespootszetting. Door deze open zetting wordt het licht optimaal door de diamant weerkaatst, waardoor hij extra veel schittering vertoont. Ontdek onze Olivia serie, voor een solitair met verschillende diamantgroottes.
Trilogie verlovingsring 

2. Driesteens verlovingsring

De driesteens ofwel trilogie ring is eveneens een zeer populair ontwerp voor een verlovingsring. De drie diamanten in deze ring staan symbool voor het heden, verleden en de toekomst. Niet gek dus dat deze ring veel gebruikt wordt bij een huwelijksaanzoek. Afgelopen jaar was onze Alix ring, met drie lab grown diamanten, zelfs de best verkochte aanzoeksring binnen de Aurore collectie.
Eternity ring

3. Eternity ring

Voor altijd samen, dat is precies de boodschap van de bijzondere eternity ringen. Deze ringen bevatten een rij diamanten, die rondom of half rondom lopen. Aan deze doorlopende rij diamanten heeft dit design dan ook zijn naam te danken. De gebruikte diamanten in dit type ring kunnen van zeer klein tot heel groot variëren, maar zijn over het algemeen wel allemaal gelijk van grootte. Er zijn verschillende zettingen mogelijk bij eternity ringen, zoals de railszetting (hierbij liggen de diamanten in een strakke rails) en de chatonzetting (een open zetting waarbij elke diamant wordt vastgehouden door vier gouden pootjes). Onze Millie ring is een prachtig voorbeeld van een schitterende eternity ring, verkrijgbaar in verschillende diamantgroottes. De eternity ring is trouwens niet alleen zeer populair als verlovingsring, maar wordt ook vaak als trouwring gedragen.
Halo ring
 

4. Entourage verlovingsring

De diamanten halo ring mag ook zeker niet in dit populairste rijtje ontbreken. De halo -ofwel entourage – bevat een grotere diamant die omringt wordt door vele kleinere diamanten. Optisch gezien wordt de middensteen hierdoor een stuk groter. Door voor een halo design te gaan kies je dus voor een opvallende diamant, voor een betaalbaarder bedrag dan bijvoorbeeld een solitair. Traditioneel gezien is de middensteen bij een entourage ring vaak een briljant, zoals bij onze Emma ring. De laatste jaren zien we echter een sterke internationale trend dat ook andere diamantslijpsels een halo design krijgen, denk bijvoorbeeld aan de Ivy (emerald diamant), Elin (peer diamant) en Rosie (ovale diamant).
Verlovingsring zijstenen
 

5. Ring met diamanten zijstenen

Is je vriendin gek op schitterende diamanten? Dan is een verlovingsring waarbij de centrale diamant gezelschap krijgt van fonkelende zijstenen misschien wel de perfecte ring. In de Aurore ringencollectie zijn verschillende designs met zijstenen te vinden. Populair is de Mary ring, een solitair ontwerp met zijstenen. Ook de Ivy royal en Emma royal zijn prachtige verlovingsringen.