Verlovingsring kopen? De ultieme checklist!

Verlovingsring kopen? De ultieme checklist!

De Ultieme Verlovingsringen checklist 

Het kopen van de perfecte verlovingsring is een bijzonder en spannend moment. Je bent op zoek naar die ene ring waar zij straks volmondig ‘Ja’ tegen zal zeggen en die jullie voor altijd aan dat bijzondere moment zal herinneren. Maar wanneer je niet bekend met diamanten en het kopen van sieraden lijken de mogelijkheden wellicht eindeloos. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken. Met onze Ultieme Verlovingsringen checklist weet je binnen no time alles wat je moet weten over diamanten en kies je straks vol vertrouwen haar droomring uit.

 

✓ Bepaal vooraf jouw budget

Wat mag een verlovingsring kosten? Daar kunnen we simpel over zijn: precies dat waar jij je goed bij voelt. Hoewel er geen vaste regel voor is, word er traditioneel – vooral in de VS – gesproken over een ring die twee keer een maandsalaris zou moeten kosten. Kies echter altijd voor een ring die binnen jouw persoonlijke budget valt en waar jij je comfortabel bij voelt. Dat gezegd hebbende is het wel goed om in het achterhoofd te houden dat het een ring is die ze de rest van haar leven zal gaan dragen. Kies daarom voor een ring gemaakt van edelmetaal (goud of platina), gezet met een edelsteen. Zo weet je zeker dat de ring zijn schittering niet zal verliezen. Onze ringen zijn beschikbaar met verschillende diamantgroottes en zodoende is er ook voor iedere portemonnee een passende verlovingsring te vinden. Eén van de voordelen van onze lab grown diamanten is bovendien dat ze 20-40% voordeliger zijn dan gemijnde diamanten. Zo kun je waarschijnlijk een grotere diamant kopen voor een betaalbaardere prijs.

 ✓ Rond, ovaal of peer: de perfecte diamantvorm

De eerste beslissing die je waarschijnlijk zal maken bij het uitkiezen van de ideale verlovingsring is de vorm van de diamant. Dit heeft alles te maken met persoonlijke voorkeur en haar stijl. Kies je voor een klassieke ronde diamant (briljant) of ga je voor een bijzondere slijpvorm die past bij jouw unieke stijl. Probeer dan eens een peer, baguette, emerald of ovale slijpvorm.
Bij het uitzoeken van de diamantvorm zijn er – naast smaak - een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Zo wordt een ronde diamant (briljant slijpsel) niet voor niets het optimale slijpsel genoemd. Deze slijpvorm geeft de diamant de meeste schittering en is wat toegeeflijker dan de rest. Dat betekent dat je zowel een lagere kleur als helderheid kunt selecteren, zonder dat je dit met het blote oog zult zien. Ontdek de verschillende slijpvormen en hun unieke kenmerken.

 

✓ Begrijp de beroemde 4 C’s

Wanneer je je gaat verdiepen in diamanten zul je al snel de beroemde 4 C’s tegenkomen. Wereldwijd worden diamanten aan de hand van deze 4C’s, die staan voor Carat (caraat), Colour (kleur), Clarity (helderheid) en Cut (slijpsel), beoordeeld. Het is dan ook slim om je hierin te verdiepen en te begrijpen waar ze voor staan. Wij vertellen je graag meer over deze typerende eigenschappen van de diamant. Al onze diamanten hebben een minimale kleur G en SI1 helderheid. Wil je meer advies over onze lab grown diamanten en de 4C’s? Boek dan een afspraak met een diamant expert bij één van onze verkooppunten.

 ✓ Kies je ontwerp en bepaal de goudkleur

Nu je jouw ideale diamant hebt gevonden kun je nadenken over het verdere ontwerp van je ring. Wil je bijvoorbeeld een gladde gouden band die klassieke elegantie uitstraalt of ga je voor meer schittering door ook diamanten zijstenen toe te voegen? Een andere belangrijke keuze is de goudkleur van de ring. Ook dit is meestal een persoonlijke voorkeur, vaak gebaseerd op hoe goed de goudkleur samengaat met de huidteint. Een warmere huidskleur matcht mooi met geelgoud, terwijl een koelere teint goed samengaat met witgoud. Ook de zachte, romantische kleur van roségoud is een optie. Bedenk ook goed wat voor goudkleur haar overige sieraden hebben. Haar verlovingsring zal ze waarschijnlijk dagelijks gaan dragen, dus is het belangrijk dat deze straks aansluit bij haar andere sieraden.

  ✓ Denk vast na over jullie trouwringen

Bij het uitkiezen van een specifiek ringmodel en de goudkleur is het slim om vast na te denken over de eventuele trouwringen die jullie straks wellicht gaan dragen. Het type trouwringen en de manier hoe jullie deze willen gaan dragen kan van grote invloed zijn op je verlovingsring. Kiezen jullie voor een matching set gouden ringen? Om deze perfect te laten aansluiten is het belangrijk dat de verlovingsring een verhoogde zetting heeft. Alle Aurore ringen zijn zo ontworpen dat ze naadloos tegen een andere (trouw)ring gedragen kunnen worden. Bovendien kun je vast onze Aurore trouwringen collectie bekijken voor bijpassende trouwringen gemaakt van 18kt gerecycled goud.

 ✓ Costumize je unieke verlovingsring

Wil je graag een persoonlijke touch toevoegen aan het ontwerp van je verlovingsring dan is dat in overleg met ons atelier zeker mogelijk. Onze ring experts bespreken graag de mogelijkheden met je. Houdt voor custom made projecten wel rekening met een levertijd van 6-8 weken.

 ✓ Ringmaten: if the ring fits...

Een van de aspecten van een perfect zittende verlovingsring is natuurlijk de ringmaat. Een verlovingsring moet comfortabel zitten (niet te strak), maar ook zeker niet te groot zijn, want dan is de kans dat hij gaat draaien en daarmee zal beschadigen groter. Heb je de mogelijkheid om vooraf de ringmaat van je partner op te meten dan is dat natuurlijk heel handig. Mocht dit geen optie zijn (je wilt natuurlijk niet dat ze ontdekt waar je mee bezig bent) dan is dat gelukkig ook geen probleem. Je kunt het aanzoek dan doen met een ring in geschatte ringmaat en achteraf de (ongedragen) ring omruilen voor de juiste maat.

✓ Kijken en vergelijken

Nu je op de hoogte bent van de belangrijke aspecten van een verlovingsring is het goed om online vast wat rond te gaan kijken. Een uurtje verschillende collecties en modellen vergelijken kan zeer verhelderend werken. Houd hierbij in het achterhoofd welke aspecten voor jou belangrijk zijn (type diamant, stijl, prijs, duurzaamheid). Denk ook eens na over een alternatief slijpsel als een peervormige diamant of een ovale diamant. Vergelijk een klassieke solitair met driesteensringen of schitterende halo ringen. Uiteindelijk zullen de meeste mogelijkheden voor je afvallen en de ideale ring overblijven.

 ✓ Bezoek een diamant expert 

Na het bestuderen van onze checklist zul je ongetwijfeld een stuk wijzer zijn op het gebied van verlovingsringen en diamanten en meer ontdekt hebben over jouw persoonlijke voorkeur. Toch is een bezoek aan onze Aurore experts zeker een aanrader. Je kunt een afspraak boeken bij één van onze verkooppunten op een tijdstip dat het jou uitkomt. Geef hierbij ook vast aan naar welke modellen je voorkeur gaat, de winkel zal dan zorgen dat deze ringen tijdens je bezoek ook aanwezig zullen zijn, zodat je in het echt kunt bewonderen. Tijdens je afspraak heeft de expert alle tijd om je vragen te beantwoorden en je te adviseren bij je aankoop van de perfecte ring. 

✓ Vertrouwen in je aankoop

Ongeacht jouw keuze, is de aankoop van een verlovingsring meestal een behoorlijke financiële investering. Koop daarom altijd van een vertrouwde bron. Een verlovingsring moeten een leven lang met plezier gedragen worden en daar geven we graag de garantie op. Wees daarom niet bang om ons te vragen naar zaken als garantie en certificaten. Op alle Aurore aankopen bieden wij 2 jaar garantie, dus mocht er een productiefout zijn dan lossen wij dit kosteloos voor je op. Ook buiten deze termijn zullen we altijd met je mee denken om tot een goede oplossing te komen.