sieraden met lab grown diamant

Duurzame sieraden

Next generation jewelry

Door bewust te kiezen voor duurzame materialen, ontwerpen wij sieraden die niet alleen schitteren van buiten, maar ook van binnenuit... Ontdek wat de Aurore sieraden bijzonder maakt.

- 'Man made' diamanten -

1. Ethische diamant

De diamanten die we bij Aurore gebruiken zijn schitterend van kwaliteit en perfect geslepen. Op het gebied van herkomst onderscheiden ze zich echter van de traditionele diamant, want de diamanten die we bij Aurore gebruiken ontstonden niet miljoenen jaren geleden in de aardkorst, maar worden gemijnd vanuit een laboratorium waarin deze natuurlijke omstandigheden worden nagebootst. Optisch, kwalitatief en in samenstelling zijn beide stenen exact gelijk, het is dan ook onmogelijk om met het oog het verschil tussen beide stenen te zien.

Ondanks een nieuwe bron van herkomst behouden onze diamanten dus dezelfde voordelen - schittering en hardheid - als natuurlijke diamant. Met de lab diamant kiezen we echter voor een duurzaam en toekomstbestendig alternatief. Zo kunnen we niet alleen een conflictvrije herkomst, maar ook minder belasting voor het milieu garanderen. Zodat niet alleen wij, maar ook de generaties na ons kunnen blijven schitteren.

- 100% hernieuwbare bron -

2. Gerecycled goud

Al onze sieraden worden gemaakt van 18 karaat goud, een luxe en warm materiaal met een hoog draagcomfort. Om de vraag naar nieuw gemijnd goud te verminderen werken wij met gerecycled goud. Goud is een fantastisch en sterk edelmetaal dat herhaaldelijk kan worden gerecycled zonder in te leveren op kwaliteit. Het goud wordt daarbij teruggebracht naar haar pure element en behoudt dezelfde hoge kwaliteit en waarde als ‘nieuw’ goud. Door gebruik te maken van deze natuurlijk hernieuwbare bron verminderen we de negatieve effecten als uitputting van de aarde en ethische misstanden in de goudmijnen.

- Inkoop bij de bron -

3. Eerlijke prijzen

Het goud en de diamanten die we gebruiken voor onze sieraden kopen wij zo dicht mogelijk bij de 'bron' in. Daardoor is niet alleen de herkomst transparanter, maar zijn ook de kosten lager. Daarnaast bieden lab grown diamanten zelf ook een aanzienlijk prijsvoordeel ten opzichte van natuurlijke diamant.

Daardoor kunnen wij sieraden bieden tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding:
Je bespaart met Aurore sieraden 20-60% ten opzichte van gouden sieraden met natuurlijke diamant van gelijke kwaliteit!

Een eerlijk product voor een eerlijke prijs.