sieraden met lab grown diamant

- Man made diamant -

Hoe wordt het gemaakt?

Ze ontstonden niet miljoenen jaren geleden diep onder de aardkorst, maar zijn door de mens gecreëerd. Hoe werkt dat dan? Ontdek het groeiproces van onze lab diamanten.

Hoe wordt een lab diamant gemaakt?

De naam verklapt het al: lab diamanten worden gemaakt in een laboratorium. Ze worden gecreëerd door de mens en niet door de natuur. Er zijn een paar verschillende manieren om een lab diamant te laten groeien. De diamanten die wij voor de Aurore juwelen selecteren zijn allemaal begonnen als een heel klein koolstofzaadje. Wij laten je graag zien hoe hieruit uiteindelijk jouw diamant ontstaat.

Lab grown diamant CVD methode
- Methode 1 -

CVD methode

Bij deze methode worden de diamantzaadjes in een CVD-reactor geplaatst. Vervolgens wordt er een combinatie van koolstofgassen onder een zeer lage druk toegevoegd. 
Microgolven zorgen voor een verhitting van deze gassen, waardoor er een plasma ontstaat. Wanneer de temperatuur tot meer dan 1000 graden oploopt, vallen de de gasmoleculen uit elkaar en binden de koolzaad atomen zich aan de diamantzaadjes, hierdoor groeit laag voor laag de ruwe diamant.

- METHODE 2 -

HPHT METHODE

HPHT staat voor 'high pressure high temperature' ofwel hoge druk, hoge temperatuur. 

Deze methode bootst de natuurlijke omstandigheden waaronder diamanten in de natuur groeien na. Grote mechanische persen worden gebruikt om de extreme druk en temperatuur op het diamantzaadje uit te oefenen. Ook hier groeit vervolgens laag voor laag een ruwe diamant uit.

Van ruwe diamant naar luxe sieraad

De ruwe diamant is er nu, maar dat is slechts het begin van een prachtig Aurore juweel. Ontdek hoe we in ons atelier van deze ruwe diamant vervolgens een schitterend sieraad creëren.