sieraden met lab grown diamant

- Atelier Aurore -

Van diamantzaadje tot juweel

Voordat je met jouw Aurore sieraad kunt schitteren, is hij door veel vakkundige handen gegaan. Ontdek het maatwerk dat aan het ontstaan van jouw juweel vooraf is gegaan.

- De eerste stap -

1. Ruwe diamant

In het labaratorium groeit een klein koolstofzaadje uit tot een ruwe diamant.

- De tweede stap -

2. Diamantselectie

Na het 'oogsten'  van de lab diamanten wordt iedere diamant kritisch door een van onze deskundigen bekeken en beoordeeld. Hoewel de diamanten in een lab zijn ontstaan, is er geen sprake van enkel flawless diamanten. Net als bij natuurlijke diamanten groeien de lab diamanten ieder op een eigen manier, waardoor ze stuk voor stuk uniek zijn. De ruwe diamanten worden gesorteerd op grootte, helderheid en kleur. Alleen de diamanten die aan onze strenge selectiecriteria voldoen worden uiteindelijk uitgekozen en in onze sieraden verwerkt.

Lab grown diamant HPHT methode
- De derde stap -

3. Diamant slijpen

Nadat de mooiste diamanten zijn geselecteerd worden de ruwe stenen geslepen en gepolijst. Dit is één van de belangrijkste stappen in het proces, want hierbij wordt de 'Cut', ofwel het uiterlijk van de diamant bepaalt. Dankzij een optimaal slijpsel weerkaatst de diamant licht en gaat hij 'leven'.

- De vierde stap -

4. Certificering

Aan de hand van de 4 c's worden de geslepen diamanten beoordeeld door een onafhankelijk instuut als IGI. Zij voorzien onze diamanten van een speciale lasergravure op de rondist, waardoor wij de echtheid van onze diamanten kunnen waarborgen. Alle stenen boven de 0,30 crt. worden voorzien van een officieel diamant certificaat, waarop de eigenschappen van de diamant worden beschreven.

4C's: Colour van lab grown diamant
Het ontstaan van een Aurore sieraad
- De vijfde stap -

5. Ontwerpen

Onze creatieve designers verwerken de diamanten in een uniek sieraad. We houden hierbij altijd de focus op de bijzondere edelsteen, die centraal staat in het ontwerp.

- De zesde stap -

6. Vervaardigen

Met oog voor detail komt het juweel uiteindelijk tot leven in ons atelier. Onze goudsmeden brengen de luxe materialen samen en jouw Aurore sieraad is geboren. 

Atelier Aurore Jewelry
- De zevende stap -

7. Verpakken

Voordat we de ring naar je opsturen doen wij een laatste kwaliteitscheck om te zien of hij aan onze hoge eisen voldoet. Daarna verpakken we hem in een luxe sieradenbox.