Veelgestelde vragen

Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen over onze juwelen. Wat zijn lab-diamanten? Kun je het verschil zien tussen lab-diamant en diamant uit een mijn? En nog veel meer.

Aurore sieraden

We gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit materialen en diamanten voor de sieraden van Aurore. Alle sieraden zijn gemaakt van 18 karaat gerecycled goud en lab grown diamanten met een minimale kwaliteit van GH-SI.
Uitgebreide informatie over deze materialen vind je op de pagina's over 
lab diamant en gerecycled goud.

Lab grown diamant

Een lab grown diamant is een echte diamant, die door de mens is gemaakt.
Het resultaat is chemisch en qua eigenschappen (hardheid, visueel, etc.) exact gelijk aan een natuurlijke diamant uit een diamantmijn. Alleen de oorsprong is dus anders; een lab diamant komt uit een laboratorium. Wij laten je graag kennismaken met onze 
lab diamanten op de informatiepagina.

 

Lab diamant is diamant. Alleen de herkomst verschilt: Een lab diamant is ontstaan in een laboratorium, in tegenstelling tot de natuurlijke diamant die in diamantmijnen wordt afgegraven uit de natuur. Verder hebben ze exact dezelfde optische, chemische en fysieke eigenschappen.
Wereldwijd erkende geologisch instituten, zoals het IGI, voorzien daarom lab grown diamanten van officiële certificaten van echtheid, net als bij natuurlijke diamanten.

Chemische formule
Lab diamant: C (Koolstof)
Natuurlijke diamant: C (Koolstof)

Hardheid (Hardheidsschaal van Mohs 1-10)
Lab diamant: 10
Natuurlijke diamant: 10

Brekingsindex (RI)
Lab diamant: 2,42
Natuurlijke diamant: 2,42

Gemiddelde dichtheid (kg/dm3)
Lab diamant: 3,51
Natuurlijke diamant: 3,51

Dispersie
Lab diamant: 0,044
Natuurlijke diamant: 0,044

Conclusie
Lab diamant = diamant. Omdat een diamant uit een laboratorium dezelfde samenstelling, fysieke en optische eigenschappen heeft als een diamant uit de natuur is het verschil met een natuurlijke diamant dus niet te zien. Niet met het blote oog, niet met een loep en ook niet met een microscoop. 
Maar de lab diamant heeft dus ook dezelfde positieve eigenschappen als diamant uit de natuur: Een prachtig schitterende steen die 100% slijtvast is! Daarnaast is het proces 100% zeker conflictvrij en is er geen negatieve impact op de natuur vanwege grootschalige afgravingen in de diamantmijnen.

Lab diamanten zijn uniek:
Het natuurlijke proces van het ontstaan van diamant wordt in een laboratorium nagebootst om diamant in een laboratorium te creëren. Doordat dit natuurlijke proces niet volledig te controleren is zijn ook lab diamanten stuk voor stuk uniek en vindt er een strenge selectie plaats (o.b.v. de 4C’s) die ook worden gecertificeerd door wereldwijde geologisch instituten.

Zirkonia is in Nederland het meestgebruikte alternatief voor echte diamant in sieraden. Zirkonia ('cubic zirconia' (cz)) is een imitatie diamant. Zirkonia is dus steen die wordt gemaakt om op een diamant te lijken, maar het heeft vanwege de andere (chemische) samenstelling ook andere fysieke en optische eigenschappen.

Chemische formule
Zirkonia: ZrO2 (Zirkoniumdioxide)
Diamant: C (Koolstof)

Hardheid (Hardheidsschaal van Mohs 1-10)
Zirkonia: 8,0-8,5
Diamant: 10

Brekingsindex (RI)
Zirkonia: 2,15 - 2,18
Diamant: 2,42

Gemiddelde dichtheid (kg/dm3)
Zirkonia: 5,6 - 6,0
Diamant: 3,51

Dispersie
Zirkonia: 0,058 - 0,066
Diamant: 0,044

Conclusie
Omdat Zirkonia een lagere hardheid heeft is het niet mogelijk de steen zo scherp te slijpen als diamant. De randen van het slijpsel zijn bij zirkonia afgerond, waar ze bij diamant volledig scherp zijn. Dit leidt tot een grotere schittering en fonkeling bij diamant.

Daarnaast zorgt de lagere hardheid van Zirkonia ervoor dat het gevoeliger is voor krassen en chemicaliën dan diamant. Zirkonia wordt bij dragen dus doffer, iets dat bij diamant nooit zal voorkomen.

De positieve eigenschappen van een diamant zijn dus maar deels na te bootsen met imitatie diamant, zoals Zirkonia, maar niet te evenaren!

Nee, het onderscheid tussen lab diamant en natuurlijke diamant is onmogelijk te zien. Ook voor een 'diamantair'. Het feit dat je een prachtig sieraad met fonkelende diamant draagt natuurlijk wel! Je zult er dus bij moeten vertellen als je je duurzame keuze voor onze prachtige sieraden aan anderen kenbaar wilt maken!

Omdat lab diamant qua materiaal (chemische samenstelling, fysiek en optisch) gelijk is aan diamant uit de natuur is het onmogelijk om het verschil te zien, ook niet met een loep of een microscoop. Iets dat bijvoorbeeld wel (duidelijk) te zien is met imitatie diamant (zoals Zirkonia of Swarovski / kristal).

Zoals de naam al doet vermoeden ontstaat een lab diamant in een laboratorium. De diamant begint als klein koolstofzaadje en groeit vervolgens tot ruwe diamant. Hiervoor worden de omstandigheden van de natuur nagebootst. Hierna wordt een diamant geslepen en getoetst om vervolgens in een sieraad verwerkt te worden. Ontdek alles over het ontstaan van lab diamanten.

De voordelen van lab diamant zijn gelijk aan die van natuurlijke diamant: het hardste materiaal met een niet te evenaren schittering. Lab diamanten zijn echter een duurzamer alternatief en bieden bovendien een prijsvoordeel ten opzichte van natuurlijke diamant.

De 4 C's zijn Carat (Caraat), Cut (Slijpsel), Colour (Kleur) en Clarity (Helderheid). Diamanten worden aan de hand van deze vier punten beoordeeld en krijgen zodoende een bepaalde gradering en waarde. Ontdek alles over de 4 C's.

Betalingen

Via onze webshop kunt u betalen met de volgende betaalmethodes: iDeal, Bancontact, PayPal, Visa en Mastercard. 

VERZENDING

Wij verzenden onze pakketten uitsluitend met PostNL. Wij brengen hiervoor geen kosten in rekening.

Wij verzenden naar landen binnen Europa en Noord-Amerika. Momenteel verzenden wij binnen Nederland, België, Luxemburg en Duitsland kosteloos.

Ja. Wij verzenden alle pakketten met speciale verzekerservice.

Indien het bestelde sieraad op voorraad is verzenden wij bij bestellingen voor 17.00 uur nog dezelfde dag. Dit betekent vrijwel altijd dat je het pakket de volgende dag in huis hebt, maar wij zijn hierbij wel afhankelijk van de pakketbezorging.

Ja. Alle Aurore sieraden worden in een luxe sieradenbox geleverd.

Ruilen & Retourneren

Is je aankoop toch niet wat je ervan verwacht had? Geen probleem, binnen 14 dagen kun je je sieraad gewoon aan ons retourneren. Lees alles over het retourneren.

Wil je een sieraad ruilen voor een andere maat, goudkleur of diamantgrootte of zelfs voor een heel ander model? Geen probleem! Op onze retourneerpagina  leggen wij je precies uit hoe dat in zijn werk gaat.

Bestelling

Onze sieraden zijn via onze webshop en onze erkende dealers te koop. Bekijk onze dealers voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Wanneer je een sieraad wil bekijken passen verwijzen wij je graag naar één van onze erkende dealers. Zij adviseren je kundig en helpen je graag het perfecte sieraad te vinden.

Er zijn verschillende methoden om je ringmaat te bepalen. Wij leggen ze graag aan je uit op onze pagina over ringmaten.

Zeker weten dat je de juiste ringmaat besteld? Bezoek dan één van onze dealers. Hier kun je de ringen passen en de juiste maat laten bepalen, om je bestelling vervolgens gemakkelijk aan hen door te geven. 

Service en garantie

Onze sieraden worden standaard met twee jaar garantie geleverd. Gebruikersschade valt hier niet onder. Lees alles over onze garantie.

De sieraden van Aurore zijn van hoge kwaliteit, maar er kan natuurlijke altijd iets mis gaan. Heb je problemen met je sieraad en valt deze niet meer binnen de garantie? Neem contact met ons  op en wij helpen je graag verder.