Luxe én duurzame materialen

18 karaat goud
De sieraden van Aurore zijn gemaakt van 18 karaat gerecycled goud; een hoger goudgehalte met een luxe en warme uitstraling.
Meer over onze gouden keuze

Lab grown diamant
Voor de sieraden van Aurore gebruiken we diamanten gecreëerd in een laboratorium. Échte diamanten met een andere herkomst. Optisch, kwalitatief, esthetisch en qua (chemische) eigenschappen zijn diamanten uit een mijn of uit een laboratorium exact gelijk. De herkomst maakt in dat opzicht dus niets uit, maar met laboratorium diamant kiezen wij voor een ecologisch en ethisch verbeterd proces.
Ontdek het verhaal achter onze bijzondere diamanten.

Hoge kwaliteit diamanten (minimaal G/SI1)
Aangezien elke diamant uit een laboratorium uniek is en getoetst wordt aan 'de 4 c's' stellen wij strenge selectiecriteria aan de diamanten die we in onze sieraden gebruiken.
De minimale kwaliteitseis voor onze diamanten is kleur G (Rare white - Top Wesselton), zuiverheid SI-1 en slijpsel kwaliteitsniveau 'Excellent'.

Uniek

Iedere diamant is een one-of-a-kind exemplaar, dit geldt ook voor lab diamanten.

Gevormd vanuit een zaadje, groeit iedere diamant in zijn eigen vorm, met een uniek patroon van natuurlijke insluitsels.

Bepaal de juiste ringmaat

Echt

De nummer één vraag die wij krijgen is
'Zijn lab diamanten echt?'.
Het antwoord hierop is simpel: JA.

Of een diamant nu diep in de aarde of in een lab ontstaat, ze zijn beide echt. Ze hebben exact dezelfde optische, chemische en fysieke eigenschappen.

Verantwoord

Onze drijfveer voor het werken met lab diamanten is de mogelijkheid om de menselijke en ecologische tol die het mijnen van diamanten met zich meebrengt te vermijden. 

Met lab diamanten kiezen wij voor een duurzame en toekomstbestendige grondstof.